iPhone SE bejelentése – apple keynote 2016.03.21

iPhone SE bejelentése

Örömmel olvastam a tegnapi (2016.03.21. )közvetítésen elhangzottakat az új iPhone készülékkel kapcsolatban. Az iPhone 5-ös széria után Nekem nem igazán tetszett, hogy kiiktatták a 4”-os kijelző méretet. Sőt igazából annó, még az iphone 5 méretétől is féltem. Jelenleg azt mondom, hogy az iphone 5 készülék mérete az ideális telefon méret. Elfér zsebben, de a 4 col már elegendő egy okos telefon adottságainak kihasználásához.

Az iPhone 6s-ben már javították a sima 6 gyermekbetegségeit, erősebb processzort kapott, jobb kamerát és elsőként belekerült 2GB memória a készülékbe.

Az iPhone SE megkapta az iPhone 6S processzorát, a bitang erős A9-et és az M9 társprocesszort. A kamerája is ugyanúgy 12 megapixeles, és 4K videókat rögzít. Érdekes, hogy a memóriát nem tették bele, maradt az 1GB. Ez szerintem tudatos lépés volt, attól függetlenül, hogy egy szerintem bitang erős iphone készülék jött létre, mégis lesz egy valószínűleg csak apró sebesség különbség az iPhone SE és az iPhone 6S közt. A különbség nem lesz sok, éppen csak annyi, hogy ha telefont akarunk venni és a 200 ezres kategóriát nézzük, akkor már inkább megvesszük a csúcsmodellt…

A készüléket 16 és 64GB tárhellyel vásárolhatjuk meg. Én Személy szerint már a lassan 3 éves 5S készülék esetében és kevésnek tartottam a 16 gigát. Már az operációs rendszer önmagában szép helyet foglal, így ebből a készülékből sem érdemes a 16-osat venni.

Hivatalos specifikációt az apple oldalán találtam:

KATT

Az oldalukon a következő összehasonlítást találtam:

  • Kétszer gyorsabb CPU mint az 5S-ben
  • Háromszor gyorsabb a GPU mint az 5S-ben

A bejelentés tegnap volt, találgatós képekkel tele net. Hivatalos képeket szintén csak az apple oldalán találtam, de a lényeg, hogy ugyanúgy fog kinézni, mint az 5S, szerintem maximum színekben lehet eltérés.