Ilyen lehet az „iPhone 7 Plus” dupla kamerarendszere

A címet azért kihangsúlyoznám:

Ilyen lehet

Tehát egyáltalán nem biztos hogy ilyen lesz, de az eddig kiszivárgott információk alapján ez is egy lehetséges megoldás lesz az új iphone kamera rendszerére.

Többen is megpróbálták az elmúlt években dupla hátlapi kamerával megbolondítani készülékeik fotós képességeit, melynek különféle okai lehettek. Az LG Optimus 3D a nevéhez méltóan térhatású fotók készítésére helyezte a hangsúlyt, a HTC One M8 kameráival jobban ki lehetett emelni az előteret a háttérhez képest, a Honor 6 Plus villámgyors fókuszálást és szimulált blendeállítást hozott be a képbe, az LG G5 pedig egy hagyományos látószögű lencse mellé egy nagylátószögűt is mellékelt, és az alkalmazáson belül könnyedén lehet zoomolni.

iphone7_1

Az „iPhone 7 Plus”, illetve az  „iPhone Pro” pletykái kapcsán a dupla hátlapi kamera már megemlítésre került, most viszont néhány fotó is felbukkant, ezeket a kémhíreket „megerősítve”. Az egyik ilyen kép meglehetősen rossz minőségű, ám ez alapján máris születtek a potenciális phablet jelöltről jobb renderképek.

A Feld & Volk tok- és kiegészítőgyártó szerint egyébként akár mindkét új iPhone ilyen kamerarendszert kaphat, máshol viszont azt lehet olvasni, hogy a dolog az esetleges iPhone Pro kiváltsága lehet. Mivel a készülékek vékonyabbak lehetnek a tavalyiaknál, arról is szól a fáma, hogy a 3,5 milliméteres jack port helyett a fülest az újragondolt Lightning portba kell majd bedugni.

iphone7_3Iphone 7 kamera modul

Egy másik forrás állítólag már magát a kameramodult kapta lencsevégre. Itt azt lehet olvasni, hogy a dupla rendszer egyik eleme optikai képstabilizálást, a másik pedig két-háromszoros optikai zoomot tesz majd lehetővé, bár egyelőre az nem világos, hogy ez a G5-höz hasonló hibrid zoomot jelent-e, vagy a lencse tényleg képes lesz gyújtótávolságot változtatni.

A PhoneArena kiemeli, hogy az Apple tavaly felvásárolta a LinX nevű vállalatot, melynek technológiái lehetővé teszik kitűnő minőségű fényképek, megnövelt mélységélesség és 3D-s fotók rögzítését. Március lévén még nagyon korai pletykákról van szó, arra viszont egyre több a célzás, hogy legalább egy iPhone valóban dupla hátlapi kamerával futhat be, és a 12 megapixeles felbontás is elhangzott már nem egyszer.